АНЪАНАВИЙ ЭНЕРГИЯ ЗАХИРАЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ ДИНАМИКАСИ ВА ЭНЕРГЕТИКДАГИ МУАММО ВА ЕЧИМЛАР (Journal of Universal Science Research, 2023)
тараккиёт ва энергия тушунчалари одатда ёнма-ён юради ва уларни бир-биридан бўлак тасаввур килиб булмайди. ҳамма вакт ҳамда хилма-хил максадлар учун ишлатиладиган барча турдаги энергиялар: жумладан бизни иссик ҳолда ушлаб туриш, саноатни ишлатиш, кишлок хужалиги, янги курилишлар, фукаролар хонадонлари эҳтиёжлари, транспорт ва бошкалар учун керак булган энергиялар жамланган. Шунга карамасдан хозирги пайтгача турли мамлакатларда ҳамда турли кишилар ўртасида энергия истеъмоли бир биридан фарк килади ва бундан ташкари у бу истеъмолни ўлчаш усулига ҳам боғлик бўлади.