LOG‘ON ATAMASINING KELIB CHIQISHIGA DOIR BA’ZI FIKR-MULOHAZALAR (Journal of Universal Science Research, 2023)
Kishilar oq-qorani tanib tirikchilik qila boshlashibdiki, tevarak atroflaridagi yerlarni, daryo-ko'llarni, tog'laru qir-adirlarni, o‘tloq-yaylovlarni ma’lum bir nom bilan atab kelganlar. Ularning ma’no-mazmuni va tarixini bo‘lsa – toponimika fani o‘rganadi.Toponimika - geografik nomlarning paydo boʻlishi, rivojlanishi, oʻzgarishi va toʻgʻri yozilishini oʻrganuvchi fan sohalaridan biri. Yer yuzining barcha hududlari o‘z toponimiyasi (geografik nomi)ga ega. Shular qatorida, Farg‘ona toponimikasi ham bundan mustasno emas. Ushbu maqolada, aynan, Farg‘ona viloyatida joylashgan Log‘on qishlog’i toponimi, paydo bo‘lishi va shakllanishiga doir ma’lumotlar keltirilgan.