IQTISODIYOTNI TARKIBIY O'ZGARTIRISHLARIDA O’ZBEKISTON QISHLOQ XO‘JALIGI GEOGRAFIYASI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Qishloq xo‘jaligi iqtisodiyotning eng qadimgi va muhim tarmoqlaridan biridir. U aholi uchun oziq-ovqat mahsulotlari, sanoat uchun xomashyo yetkazib berish bilan birga, sanoat mahsulotlarining eng katta iste’molchisi ham hisoblanadi. Shu boisdan islohotlarning dastlabki bosqichida mamlakat qishloq xo‘jaligi barqarorligini ta’minlash, rejali iqtisodiyotdan bozor iqtisodiyotiga o‘tish maqsad qilib belgilandi, tarmoqda mulkni davlat tasarrufidan chiqarishga va xususiylashtirishga alohida e’tibor qaratildi. Ushbu maqolada iqtisodiyotni tarkibiy o'zgartirishlarida O’zbekiston qishloq xo‘jaligi geografiyasi haqida ma’lumot berilgan.