O`ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA AVIATSIYAGA OID TERMINLARNING STRUKTURAVIY XUSUSIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola leksikologiyaning birligi sanalmish terminlar tadqiqiga bag`ishlangan bo`lib, maqolada, asosan, o`zbek va ingliz tillaridagi aviatsiya sohasiga doir terminlar va ularning strukturaviy xususiyatlari haqida so’z boradi. Aviatsiya sohasida qo`llaniladigan so`z va atamalarni strukturaviy  jihatdan o’rganish til sohiblarining so`z boyligini oshirishga va so`zlarni muloqot jarayonida to`g`ri qo`llash bilan bog`liq muammolarini bartaraf etishga imkon beradi.