Мис бойитиш фабрикаси чиқиндисининг минерал-геологик ҳусусиятларини концентратцион столда бойитиш (Journal of Universal Science Research, 2023)
Техноген чиқиндиларнинг моддий таркиби анъанавий ва замонавий минералогик-геокимёвий тадқиқот  усулларини қўллаб  ўрганилди.Чиқиндиларнинг моддий таркибини ўрганиш учун ажратиб олинган намуналар  концентрацион столда    ювилди, олинган маҳсулотлар бўйича минералогик таҳлил ўтказилди.  Бойитиш маҳсулотларининг минерал таркиби  бинокуляр остида ўрганилди. Дастлабки  чиқиндидан сунъий шлифлар тайёрланди, гравитация бойитиш бойитмаларидан эса ўтувчи ва қайтарувчи нурда  минерал таркибни аниқлаш учун  аншлифлар тайёрланди.