ФУҚАРОЛАРНИ КОРУПЦИЯГА ҚАРШИ КУРАШДА ҲУҚУҚИЙ МАДАНИЯТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Коррупция — шахснинг ўз мансаб ёки хизмат мавқеидан фойдаланиши, худди шунингдек бундай нафни қонунга хилоф равишда тақдим этишдир,дейилган. коррупцияга қарши курашишда аҳолининг ҳуқуқий онги ва ҳуқуқий маданиятини юксалтириш, жамиятда коррупцияга нисбатан муросасиз муносабатни шакллантириш, давлат органлари ва бошқа ташкилотлар ходимларининг ҳуқуқий саводхонлигини ошириш, таълим муассасаларида коррупцияга қарши курашиш соҳасидаги ҳуқуқий таълим ва тарбия масалалари Қонуннинг 16, 17, 18-моддаларида ўз ифодасини топган. Чунки ҳуқуқий онг ва ҳуқуқий маданияти юксак ва етук бўлган инсонлар салбий иллат бўлмиш коррупцияга йўл қўймайдилар.