“TEXNOLOGIYA FANIDA ZAMONAVIY DARS JARAYONI” (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqolada texnologiya fani mashg'ulotlarda o'quv ishini to'g'ri tashkil qilish, o'quvchilarning faolligini oshirishda o'quv va ishlab chiqarish faoliyatida ta'limning turli tashkiliy shakllarini tanlashning umumiy masalalari va ta'limda ishlab chiqarish ilg'orlari tajribasidan foydalanish. Texnologiya fani darslarida o'quvchilarning o'quv va ishlab chiqarish faoliyatining turli tashkiliy shaklidan, bundan tashqari o'quv amaliyotxonalaridagi mashg'ulotlarda o'quvchilar tomonidan bajariladigan ish turlariga qarab mashg'ulot usullarini va turlarini tanlash haqida ilmiy farazlar bayon etilgan.