POLIZ EKINLARI KASALLIKLARINING OLDINI OLISH USULLARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
O`zbekistonning  iqlim sharoiti sabzavot, poliz  ekinlari va mevali daraxtlarni yetishtirish uchun qulay  hisoblanadi. Hozirgi  kunda  sabzavot ekinlaridan sabzi, kartoshka, piyoz, karam, pomidor, qalamir, bodring kabi sabzavotlar ham dala  sharoitida, ham issiqxona  sharoitida o`stiriladi. Ushbu maqolada respublikamizda  ekiladigan sabzi, karam, kartoshka va pomidor kabi sabzavotlarning kaaslliklari va ularga  qarshi kurash yo`llari  haqida so’z yuritiladi.