POMIDORNING NAV NAMUNALARINI IQLIMLASHTIRISH VA URUG‘ TAYORLASH USLUBLARI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Bugingi kunda tezlik bilan rivojlanib borayatgan demografik o‘zgarishlar, oziq-ovqat tanqisligi, global iqlim o‘zgarishi qishloq xo‘jaligi sohasida birqancha muomolarni yuzaga keltirdi.Chunga qaramastan, mamlakatimizda sabzavot-poliz mahsulotlarini yetishtirish va eksport hajmini kengaytirish, yer-suv resurslaridan oqilona foydalanish samaradorligini oshirish, qishloq xo‘jaligiga innovatsion texnologiyalarni kiritish bo‘yishа ko‘pgina ishlar amalga oshirilmoqda.