ANTIBIOTIKLARGA SEZUVCHANLIK VA CHIDAMLILIK AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Antibiotiklar zamonaviy tibbiyotda bakterial infeksiyalarni davolashda terapevtik ahamiyati beqiyos bo'lgan farmakologik vositalar hisoblanadi. Biroq, ularning klinik samaradorligi mikroorganizmlarning antibiotiklarga sezuvchanligi va chidamliligi bilan bevosita bog'liqdir. Ushbu maqola antibiotiklarga sezuvchanlikni aniqlashning klinik va epidemiologik ahamiyatini, shuningdek, antimikrob chidamlilik mexanizmlarini, tarqalish yo'llarini va global sog'liqni saqlashga tug'dirayotgan tahdidini mikrobiologik nuqtai nazardan tahlil qiladi.