SHUKUR XOLMIRZAYEV – ZAMONAVIY O‘ZBEK NASRINING YIRIK NAMOYANDASI. (Journal of Universal Science Research, 2026)
O’zbek adabiyot gulshanining fidoyi yozuvchisi Shukur Xolmirzayev XX asr o’zbek adabiyotining rivojlanishiga ulkan hissa qo’shgan adiblardan biridir. Uning yuksak badiiy mahorati bilan yaratgan asarlari o’zbek xalqi ma’naviyatining yuksalishida o’ziga xos o’ringa ega. U yozgan asarlar oddiy dardning ulug’vor ko’rinishidir. Uning yaratgan qahramonlari oddiy insonlar Vatanga millatga daxli yo’qdek. U ana shu daxlsizlik bilan Vatanga millatga, umuminsoniyatga daxldor bo’lgan dardlarni tasvirlay olgan. Maqolada Shukur Xolmirzayevning hayoti va ijodi uning o’zbek adabiyotida tutgan o’rni haqida fikr yuritilgan.