AMALIYOTGA YO‘NALTIRILGAN METODIKALARNING INGLIZ TILINI O‘ZLASHTIRISHDAGI SAMARADORLIGI: MULTIMEDIA VA SHADOWING TEXNIKASI TAHLILI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilini ikkinchi til (ESL) sifatida o‘rganishda an’anaviy grammatik-tarjima metodidan voz kechib, amaliy va kommunikativ metodikalarga o‘tishning ahamiyati tadqiq etiladi. Tadqiqot obyekti sifatida inglizcha subtitrli filmlar, "Shadowing" texnikasi va audio-vizual resurslarning talaffuz hamda tinglab tushunish ko‘nikmalariga ta’siri olingan. Bundan tashqari autentik maqolalarni o‘qish hamda kommunikativ faoliyatga asoslangan metodlarning o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritiladi. So‘nggi o‘n yil ichida ushbu metodlarning o‘quvchilar til ko‘nikmalariga ta’siri statistik va nazariy tahlil qilinib, ularning samaradorligi diagramma orqali ko‘rsatib berildi. Tadqiqot natijalari amaliy metodlar an’anaviy yondashuvlarga nisbatan yuqori natija berishini tasdiqlaydi.