SHUKUR XOLMIRZAYEV HAYOTI VA IJODI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada Shukur Xolmirzayevning hayoti, ijodiy faoliyati hamda o‘zbek adabiyotidagi o‘rni yoritiladi. Yozuvchining bolalik yillari, ta’lim jarayoni, ijodiy shakllanishi va yaratgan asarlari tahlil qilinadi. Shuningdek, uning hikoya va qissalarida xalq hayoti, inson ruhiyati, milliy qadriyatlar va tabiat tasvirining o‘ziga xos badiiy talqini ko‘rib chiqiladi.