TALABALARDA HARBIY KO‘NIKMALARNI SHAKLLANISHIGA TA’SIR KO‘RSATUVCHI PSIXOLOGIK OMILLAR. (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada talabalarda harbiy ko‘nikmalarni shakllantirish jarayoniga ta’sir ko‘rsatuvchi psixologik omillar kompleks tarzda tahlil qilinadi. Zamonaviy harbiy tayyorgarlik tizimida nafaqat jismoniy chiniqish, balki shaxsning ruhiy barqarorligi, motivatsion yo‘nalishi, irodaviy sifatlari va emotsional boshqaruv mexanizmlari muhim ahamiyat kasb etishi ilmiy asosda yoritib beriladi