MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTINING TAYYORLOV GURUHIDA MUSIQIY INKLYUZIV TAʼLIMNING ILMIY ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotining tayyorlov guruhida musiqiy inklyuziv taʼlimni tashkil etishning ilmiy-pedagogik asoslari, maxsus ehtiyojli va tipik rivojlanayotgan bolalar uchun musiqiy faoliyatning oʻziga xos jihatlari, metodik yondashuvlar, muhitni moslashtirish zarurati hamda koʻp tarmoqli mutaxassislar hamkorligi tahlil qilinadi. Musiqa orqali kognitiv, ijtimoiy-emotsional va motorik rivojlanishni qoʻllab-quvvatlashning inklyuziv tamoyillari ilmiy manbalarga asoslangan holda yoritiladi.