INKLYUZIV VA NOINKLYUZIV TARBIYA OʻRTASIDAGI FARQ MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida inkluziv va noinkluziv tarbiya tizimlari oʻrtasidagi asosiy farqlar, ularning maqsadi, pedagogik yondashuvlari, bolalar rivojlanishiga taʼsiri hamda Oʻzbekiston taʼlim siyosatida inkluzivlik tamoyillarining joriy etilishi yoritiladi. Shuningdek, defektolog, psixolog, logoped hamda tarbiyachi pedagoglarning oʻrni, muhitning moslashtirilishi, ijtimoiy-emotsional qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari va ota-onalar bilan hamkorlik masalalari ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi.