MAKTABGACHA TAʼLIM JARAYONIDA AI TEXNOLOGIYALARINI QOʻLLASH IMKONIYATLARI, XAVF-XATARLAR VA METODIK TAVSIYALAR (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlimda sunʼiy intellekt texnologiyalarini amaliy qoʻllash koʻrib chiqiladi. U AIning taʼlim jarayonini shaxsiylashtirish, motivatsiyani oshirish va bolalarda kognitiv qobiliyatlarni rivojlantirish imkoniyatlarini tavsiflaydi. Raqamli vositalardan xavfsiz va pedagogik jihatdan toʻgʻri foydalanish boʻyicha pedagoglar uchun amaliy tavsiyalar taqdim etilib, maktabgacha taʼlim muhitiga AIni joriy etish bilan bogʻliq asosiy foyda va xavflar yoritilgan.