MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTIDA STEAM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA BOLALAR IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotida STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics) texnologiyasi asosida bolalar ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. STEAM yondashuvi bolalarning ilmiy, texnik, sanʼatkorlik va matematik fikrlashini integrativ asosda rivojlantiradigan innovatsion pedagogik model sifatida koʻrib chiqiladi. Shuningdek, STEAM texnologiyalarining maktabgacha taʼlim dasturlariga tatbiq etilishi, tarbiyachi faoliyatining oʻziga xos xususiyatlari hamda bolalarning kognitiv va ijodiy kompetensiyalariga taʼsiri tahlil qilingan.