МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ ТАШКИЛОТЛАРИДА ИНСОН РЕСУРСЛАРИДАН САМАРАЛИ ФОЙДАЛАНИШ (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ушбу мақолада мактабгача таълим ташкилотларида инсон ресурсларидан самарали фойдаланиш масаласи таҳлил этилган. Глобаллашув шароитида педагоглар, тарбиячилар, психологлар ва бошқа мутахассисларнинг малакаси, касбий компетенцияси ҳамда психологик тайёргарлиги таълим сифатига бевосита таъсир кўрсатиши илмий нуқтаи назардан асослаб берилади. Тадқиқот жараёнида Ўзбекистонда инсон ресурсларини бошқариш бўйича жорий этилаётган малака ошириш дастурлари, замонавий педагогик технологиялар, “Устоз–шогирд” тизими ва хориж тажрибаси асосида яратилган методикалар ўрганилган. Шунингдек, меҳнат унумдорлигига таъсир этувчи моддий-техник, ташкилий ва психологик омиллар таҳлил қилиниб, инсон ресурсларидан оқилона фойдаланишга доир амалий таклифлар берилган.