MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDAGI PEDAGOGIK FAOLIYATLARNI LOYIHALASHTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida pedagogik jarayonlarni loyihalashtirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Loyiha asosida taʼlim-tarbiya jarayonini tizimli va maqsadli tashkil etish bolalarning individual rivojlanishi, ijodiy va kognitiv salohiyatini rivojlantirish, shuningdek, ijtimoiy koʻnikmalarini shakllantirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi koʻrsatildi. Maqolada pedagogik faoliyatni oldindan rejalashtirishning bolalarning mustaqil fikrlash, fantaziya, ijodiy yechimlar topish va motivatsiyasini oshirishdagi roli taʼkidlangan.