MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTIDA PERSONALNI BOSHQARISH TUSHUNCHASI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada personalni boshqarishning mazmuni, uning zamonaviy tashkilotlar faoliyatidagi oʻrni va ahamiyati tahlil etiladi. Personalni boshqarishning asosiy vazifalari — kadrlarni tanlash, joylashtirish, oʻqitish, motivatsiya qilish, mehnat munosabatlarini tartibga solish va mehnat unumdorligini oshirish kabi jihatlar asosida yoritiladi. Shuningdek, xodimlar bilan ishlashda zamonaviy yondashuvlar, boshqaruv tamoyillari va personal xizmatlari faoliyatining kengayib borayotgan yoʻnalishlari koʻrib chiqiladi. Maqola personalni boshqarishning tashkilotning raqobatbardoshligi va barqaror rivojlanishidagi muhim strategik omil ekanligini asoslaydi.