“MAKTABGACHA TAʼLIMNI BOSHQARISH VA HAMKORLIKNING YANGI MODELLARI: RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VA TARMOQLASHUV SHAROITIDA SAMARADORLIKNI OSHIRISH ISTIQBOLLARI” (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimini boshqarishda zamonaviy hamkorlik modellari, xususan, tarmoqlashgan boshqaruv, raqamli platformalar asosidagi kooperatsiya, davlat–nodavlat–ota-ona sektorlarining uch tomonlama integratsiyasi hamda bolalar rivojlanishiga yoʻnaltirilgan “qoʻshma javobgarlik modeli” ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Tadqiqotda zamonaviy boshqaruv yondashuvlari -adaptive leadership, network governance, participatory management konsepsiyalari milliy maktabgacha taʼlim amaliyotiga moslashtirilgan.Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlari boshqaruvida maʼlumotlarga asoslangan qaror qabul qilish, raqamli monitoring, ota-onalar bilan interaktiv hamkorlik, nodavlat sektor bilan sheriklikning yangi modellari ishlab chiqiladi. Tadqiqot yangi ilmiy gʻoyani — “integrativ boshqaruv ekotizimi” konsepsiyasini ilgari suradi.