XALQARO TAJRIBA ASOSIDA MAKTABGACHA TAʼLIM SIFATINI OSHIRISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlim va tarbiya (ECEC) sifatini oshirish uchun xalqaro tajribadan olingan yangi va rivojlanayotgan yondashuvlarni tahlil qiladi. Tadqiqot maqsadlari: Xalqaro ramkalar (OECD Starting Strong, UNESCO–UNICEF global hisobotlari) va kuzatuv vositalari (ECERS, CLASS)ning amaliy qoʻllanishini solishtirish, raqamli pedagogika, oʻyin asosli taʼlim intervensiyalari, inklyuziya tashabbuslari hamda oʻqituvchilar uchun PD (professional rivojlanish) dasturlarining bolalar oʻquv natijalari va pedagogik amaliyotlarga taʼsirini baholash, oilaviy hamkorlikni kuchaytirish boʻyicha samarali strategiyalarni aniqlash.