OʻRTA GURUH BOLALARNING NUTQ MADANIYATINI DIDAKTIK OʻYINLAR ORQALI RIVOJLANTIRISH METODIKASINI ISHLAB CHIQISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Mazkur maqolada oʻrta yosh guruhidagi maktabgacha taʼlim tashkiloti bolalarida nutq madaniyatini rivojlantirish jarayonida didaktik oʻyinlardan foydalanishning pedagogik-psixologik asoslari tahlil qilinadi. Didaktik oʻyinlarning tuzilishi, ularni nutqiy koʻnikmalarni shakllantirishga yoʻnaltirish mexanizmlari, pedagogning oʻyin jarayonidagi boshqaruv faoliyati hamda bolaning yosh xususiyatlariga moslashtirilgan metodik yondashuvlar ilmiy asosda yoritiladi.