MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA TURLI YOSH BOSQICHLARIDA MUSIQA MASHGʻULOTLARINING XILMA-XILLIGI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqola maktabgacha taʼlim tashkilotlarida 3–7 yosh oraligʻidagi bolalar uchun musiqa mashgʻulotlarining yoshga mos xususiyatlari, ularning rivojlanish bosqichlari, pedagogik yondashuvlar hamda mashgʻulotlarning xilma-xilligi ilmiy-nazariy asosda tahlil qilinadi. Musiqa orqali estetik did, ritm, eshituv, ijodkorlik, harakat faolligi va emotsional barqarorlikning shakllanishi boʻyicha aniq nuqtalar keltiriladi.