MAKTABGACHA KATTA YOSHEDAGI BOLALARNI MUSIQA MASHGʻULOTLARIDA MUSIQA TERAPIYASI ORQALI KORREKSIYA QILISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha katta yoshdagi bolalarni musiqa mashgʻulotlarida musiqa terapiyasi orqali korreksiya qilishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Musiqaning emotsional muvozanatni tiklash, xulq-atvorni meʼyorlashtirish, stressni kamaytirish, ijtimoiy moslashuvni kuchaytirish va nutqiy-harakat koʻnikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy asoslangan holda tahlil qilinadi. Shuningdek, musiqa terapiyasi metodlari, ritmoterapiya, vokal terapiya va harakatli musiqiy oʻyinlarning korreksion taʼsiri ochib berilgan.