MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA MUSTAQIL QAROR QABUL QILISH KOʻNIKMALARINI RIVOJLANTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda mustaqil qaror qabul qilish koʻnikmalarini shakllantirishning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda bolaning turli vaziyatlarda mustaqil tanlov qilish, xatolar orqali oʻrganish, muammolarni hal etish va oʻz faoliyatini rejalashtirish qobiliyati koʻrib chiqiladi. Shuningdek, oilaviy tarbiya, pedagogik oʻyinlar va amaliy mashgʻulotlar orqali bolaga mustaqillik va masʼuliyatni rivojlantirishning samarali usullari yoritiladi.