MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EMOTSIONAL BARQARORLIKNI RIVOJLANTIRISH OMILLARI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda emotsional barqarorlikni shakllantirishga taʼsir etuvchi psixologik, pedagogik va ijtimoiy omillar yoritiladi. Bolaning hissiy holatini boshqarish koʻnikmalarini rivojlantirishda oila muhiti, tarbiyachining yondashuvi, ijobiy munosabatlar, oʻyin faoliyati, art-terapiya elementlari hamda emotsional savodxonlikning ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari emotsional barqarorlikka ega bolalar moslashuvchan, oʻz fikrini aniq bildiruvchi, stressga chidamli va jamoadagi munosabatlarda faol boʻlishlarini koʻrsatadi.