BOLALAR HUQUQLARINI TAʼMINLASH – MAKTABGACHA TAʼLIMNING BOSH MEZONI. (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maskur maqolada maktabgacha taʼlim tizimida bola huquqlarini taʼminlashning mazmuni, ahamiyati va zamonaviy yondashuvlari tahlil qilingan. Maktabgacha yosh davri bolaning shaxs sifatida shakllanishida eng muhim bosqichlardan biri boʻlib, ushbu jarayonda bola huquqlarining toʻliq amalga oshirilishi ustuvor qadriyat sifatida qaralishi zarurligi asoslab beriladi. Oʻzbekiston Respublikasining “Bola huquqlari toʻgʻrisida”gi Konvensiya, “Maktabgacha taʼlim va tarbiya toʻgʻrisida”gi Qonun va boshqa normativ-huquqiy hujjatlar asosida maktabgacha taʼlim muassasalarida bolalarning tenglik, xavfsizlik, rivojlanish, fikr bildirish, sifatli taʼlim olish huquqlari yoritilgan.