MUSIQA MASHGʻULOTLARIDA MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING KOMPETENSIYALARINI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA RAHBARI VA TARBIYACHINING ROLI (Journal of Universal Science Research, 2026)
Musiqa mashgʻulotlarida maktabgacha yoshdagi bolalar kompetensiyalarini rivojlantirishda musiqa rahbari va tarbiyachining hamkorligi musiqiy idrok, ritmik sezgi, ijodiy fikrlash, harakat koordinatsiyasi va ijtimoiy-emotsional rivojlanishning shakllanishida hal qiluvchi ahamiyatga ega boʻlib, davlat talablari asosida kompleks yondashuvni taʼminlaydi.