TARBIYALANUVCHILARDA QADRIYATLAR TIZIMINI SHAKLLANTIRISHNING AKSIOLOGIK-PEDAGOGIK MEZONLARI: MAKTABGACHA TAʼLIM UCHUN INTEGRATIV YONDASHUV (Journal of Universal Science Research, 2026)
Tezisda mehribonlik uylari tarbiyalanuvchilarida qadriyatlar tizimini shakllantirishning aksialogik-pedagogik konsepsiyasi murakkab tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Aksiologik ong, ijtimoiy avtonomiya, ijtimoiylashuv jarayonlari oʻzaro integrativ munosabatda koʻrilib, maktabgacha taʼlim tizimi uchun moslashtirilgan metodik model taqdim etiladi. Natijalar maktabgacha taʼlim tashkilotlari amaliyotiga mos holda milliy qadriyatlar va global kompetensiyalar uygʻunligini kuchaytirish zaruratini asoslaydi.