TARBIYACHI - MAʼNAVIYAT MEʼMORI: BOLALARDA FAZILATLI SHAXS KAMOLOTIGA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR (Journal of Universal Science Research, 2026)
Maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida taʼlim-tarbiya sifati va samaradorligiga erishishning muhim jihatlari toʻgʻrisida fikr yuritilgan. Xususan, tarbiyachining  kasbiy kompetentligi va uning mezonlari, kasbiy kompetentlikni rivojlantirish borasida xalqaro xorij tajribalaridan taklif va tavsiyalar bayon etilgan. Taʼlim-tarbiyaga erishish uchun bolaning faoliyati va uning muvaffaqiyati eng muhim natijadir. Koʻzlangan maqsadga erishish uchun taʼlim-tarbiya jarayoni samarali tashkil etilishi muhimligi va bu tarbiyachi-pedagogdan katta mahoratni, intellektual zakovatni va asosiysi  pedagogik kompetentlikni talab etadi.