ONA TILI DARSLARIDA OʻQUVCHILARNI MANTIQIY FIKRLASHGA OʻRGATISH. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ta’lim tizimida oʻqituvchilar tomonidan noan’anaviy ta’lim metodlari joriy etilib, oʻqitishning zamonaviy shakllari va metodlari keng qoʻllanilmoqda. Zamonaviy metod va usullarini qoʻllash oʻqitish jarayonida yuqori samaradorlikka erishishga olib keladi. An’anaviy oʻqitish jarayonida asosan oʻqituvchi darsni olib borsa, noan’anaviy oʻqitish jarayonida esa oʻquvchi shaxsiga erkinlik berish, uning mantiqiy fikrlashi, munosabatlarni demokratlashtirish asosida dars jarayonlari tashkil etiladi. Bunda ta’lim jarayonida oʻyinlardan foydalanish ham muhim oʻrin tutadi.