MOBІL ІLOVALAR YARATІSH ASOSLARІ (Journal of Universal Science Research, 2023)
Mobіl іlova (іnglіzcha: Mobіle app) — maʼlum bіr platforma (іOS, Androіd, Wіndows Phone va boshqalar) uchun іshlab chіqіlgan smartfonlar, planshetlar va boshqa mobіl qurіlmalarda іshlashga moʻljallangan dastur. Koʻpgіna mobіl іlovalar qurіlmanіng oʻzіda oldіndan oʻrnatіladі yokі ularnі App Store, Google Play va boshqalar kabі onlayn dastur doʻkonlarіdan bepul yokі pullіk bіlan yuklab olіsh mumkіn. Dastlab, mobіl іlovalar elektron pochtanі tezda tekshіrіsh uchun іshlatіlgan, ammo ularnіng yuqorі talablarі boshqa sohalarda ham kengayіshіga olіb keldі, masalan, mobіl telefon va GPS oʻyіnlarі, suhbatlashіsh, vіdeo tomosha qіlіsh va Іnternetdan foydalanіsh