UMUMIY KIMYO FANIDAN ATOM TUZILISHI MAVZUSINI PHET SIMULYATSION USULI YORDAMIDA O‘QITISH (Journal of Universal Science Research, 2026)
Ushbu maqolada kimyo ta’limida zamonaviy axborot texnologiyalari, xususan, PhET interaktiv simulyatsiyalaridan foydalanishning samaradorligi tahlil qilinadi. "Atom tuzilishi" mavzusi misolida simulyatsiyalarning o‘quvchi mantiqiy fikrlashiga ta’siri, mavhum tushunchalarni vizuallashtirishdagi roli va metodik afzalliklari yoritilgan. Shu bilan birga, ushbu texnologiyadan foydalanishda yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan ilmiy va texnik kamchiliklar tanqidiy ko‘rib chiqilib, ularni bartaraf etish bo‘yicha metodik tavsiyalar berilgan.