MAKTABGACHA TAʼLIMDA INKLYUZIYA VA TENG IMKONIYATLARNI TAʼMINLASHNING PEDAGOGIK SHART-SHAROITLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada maktabgacha taʼlimda inklyuziya va teng imkoniyatlarni taʼminlashning pedagogik shart-sharoitlari tahlil qilingan. Maqsad – bolalarning individual imkoniyatlari, ijtimoiy integratsiyasi va taʼlim sifatiga ijobiy taʼsir koʻrsatuvchi pedagogik jihatlarni aniqlash. Inklyuziv taʼlim bolalarning imkoniyati cheklanganligi yoki turli ijtimoiy va sogʻliq holatidan qatʼi nazar, ularni umumiy taʼlim jarayoniga faol jalb qilishni nazarda tutadi. Maqolada individual yondashuv, moslashtirilgan taʼlim muhiti, pedagoglarning malakalari, ota-onalar va mahalliy jamoa bilan hamkorlik hamda monitoring va baholash tizimi kabi asosiy shart-sharoitlar koʻrib chiqilgan.