MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARIDA INKLYUZIV TAʼLIM TIZIMINI QOʻLLASHDA CHET EL AMALIYOTI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada inklyuziv taʼlim rasmiy taʼlimda tushunchasi ancha kengroq. Bu taʼlimda koʻproq oʻqishda, oʻrganishda imkoniyati cheklangan bolalar bilan ishlanadi. Inklyuziv taʼlimni chet el tajribasi asosida maktabgacha yoshdagi bolalarning har tomonlama intellektual, axloqiy, estetik va jismoniy rivojlanishi uchun shart-sharoitlar yaratish imkoniyatlarini taʼminlash koʻzda tutildi.