MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlar, raqamli texnologiyalar va sun’iy intellekt (SI) imkoniyatlarini qo‘llashning afzalliklari yoritiladi. SI vositalarining bolalar rivojlanishi, pedagog faoliyati samaradorligi va boshqaruv tizimiga ta’siri tahlil qilinadi. Shunday amaliy tavsiyalar va SI asosida yaratilgan o‘quv metodlarining hamkorlikda integratsiyalashuv imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.