MAKTABGACHA TA’LIMDA INNOVATSIYALAR VA SUN’IY INTELLEKTНИНГ AMALIY AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlar va sun’iy intellekt (AI) texnologiyalaridan foydalanishning amaliy ahamiyati, pedagogik jarayonni optimallashtirishdagi roli hamda bolalarning kognitiv, kommunikativ va ijodiy rivojlanishiga ta’siri yoritilgan. AI asosida yaratilgan o‘quv vositalari, adaptiv o‘qitish tizimlari, multimedia resurslar va raqamli o‘yinlarning 3–7 yoshli bolalar ta’lim-tarbiyasida qo‘llanish imkoniyatlari misollar bilan tahlil qilingan. Shuningdek, AI joriy etishning afzalliklari, cheklovlari va xavfsizlik tamoyillari ilmiy-amaliy nuqtai nazardan asoslab berilgan.