MAKTABGACHA TAʼLIMDA INNOVATSIYALAR VA SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING YANGI MODELLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tizimini transformatsiyalash jarayonida sunʼiy intellekt (SI) texnologiyalaridan foydalanishning yangi modellarini joriy etish masalalari ilmiy tahlil qilinadi. “Smart Kindergarten 4.0”, “Neyro-adaptiv taʼlim tizimi”, “AI-pedagog yordamchisi” kabi ilgari ilmiy adabiyotlarda taklif qilinmagan konsepsiyalar asosida O‘zbekiston sharoitiga mos raqamli taʼlim ekotizimining innovatsion modeli ishlab chiqildi. Tadqiqot bolalarning psixofiziologik xususiyatlariga mos intellektual o‘quv muhiti yaratish, AR texnologiyalari asosida interaktiv rivojlanish laboratoriyasini shakllantirish, shuningdek AI yordamida tarbiyachilar ish yuklamasini kamaytirish imkoniyatlarini ochib beradi.