MAKTABGACHA TAʼLIMDA INNOVATSIYALAR VA SUNʼIY INTELLEKTDAN FOYDALANISH IMKONIYATLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu tezis maktabgacha ta’lim tizimida innovatsion yondashuvlarni joriy etish, raqamli vositalar va sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishning imkoniyatlarini tahlil qiladi hamda, maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishida sun’iy intellektdan foydalanishning metodik asoslari, pedagoglar uchun yaratadigan afzalliklari, xavfsizlik tamoyillari, raqamli madaniyat va bolalarning ijodkorligini rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xorij tajribasi, mavjud imkoniyatlar, ehtimoliy xavflar va innovatsion yechimlarning O‘zbekiston maktabgacha ta’lim tizimida qo‘llanishi tahlil qilinadi.