MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING IJODIY FAOLIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA MUSIQA MASHG’ULOTLARIDAN FOYDALANISH USULLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning ijodiy salohiyatini rivojlantirishda integratsion yondashuv asosida tashkil etilgan musiqa mashg‘ulotlarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Unda musiqa fanini tasviriy san’at, adabiyot, harakatli o‘yinlar kabi boshqa faoliyat turlari bilan uyg‘unlashtirish orqali bolalarning emotsional, estetik va aqliy rivojlanishiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslab berilgan. Shuningdek, maqolada integratsion musiqa mashg‘ulotlarining afzalliklari, uslubiy yondashuvlari va pedagogik samaradorligi haqida fikr yuritilgan.