MAKTABGACHA TA’LIM YO’NALISHI TALABALARINI O‘QITISHDA REFLEKSIV FAOLIYATNI MUSTAHKAMLASHNING INNOVATSION USULLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yo’nalishi talabalarini pedagogik fanlarni o‘qitish jarayonida talabalarning refleksiv faoliyatini rivojlantirish va mustahkamlashning innovatsion metodik yondashuvlari tahlil qilingan. Refleksiya talabaning o‘z o‘quv faoliyatini baholash, xatolarini aniqlash va faoliyatini takomillashtirishga qaratilgan muhim pedagogik jarayon sifatida ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqotda interfaol metodlar, muammoli vaziyatlar, elektron portfoliolar va zamonaviy texnologiyalar yordamida refleksiv ko‘nikmalarni mustahkamlashning samarali yo‘llari tahlil qilingan. Maqola natijalari ta’lim jarayonida talabalarning mustaqil fikrlashini, tahliliy va ijodiy ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.