MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA MUSIQA TA’LIMINI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK ZARURATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarida musiqa ta’limini tashkil etishning pedagogik zarurati yoritilgan. Musiqa bolalar rivojlanishiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri, estetik didni shakllantirishdagi roli, emotsional va intellektual rivojlanishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Ta’lim jarayonida musiqa mashg‘ulotlarini ilmiy-pedagogik asosda tashkil etish metodikasi, pedagoglarning kasbiy mahorati va bolalarning yosh xususiyatlariga mos yondashuv muhimligi ta’kidlangan. Maqolada shuningdek, musiqa vositasida bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, ijtimoiylashuvini ta’minlash va ular orasida estetik munosabatlarni shakllantirish masalalari ham ko‘rib chiqiladi.