KONFLIKT TUSHUNCHASI: MOHIYATI VA ULARNING JAMIYAT RIVOJIDAGI O‘RNI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Maqolada konfliktlarni keltirib chiqaruvchi hodisalar, sabablar va ularning oqibatlari tahlil qilindi. Bugun 21-asr insoniyat oldiga, siyosiy tuzilmalar oldiga, siyosiy va ijtimoiy guruhlar oldiga mavjud dunyoviy va diniy tartiblarga rioya qilib yashash kabi talablarni qo‘ymoqda. Biz aynan maqolani yozish jarayonida ushbu muammolarni atroflicha o‘rganib, mavjud muammolarni yechimini yechishga doir ilmiy-nazariy fikr-mulohazalarni hamda taklif va tavsiyalarni bayon qilishga harakat qildik.