MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARINING IQTISODIY BARQARORLIGINI TAʼMINLASHDA BUDJETDAN TASHQARI MOLIYAVIY RESURSLARNI BOSHQARISH TIZIMINI OPTIMALLASHTIRISH (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlarida byudjetdan tashqari moliyaviy resurslarni boshqarishning mavjud holati va uni takomillashtirish imkoniyatlari tadqiq etildi. Ilmiy-nazariy manbalar, xorijiy tajribalar va milliy amaliyot tahlili asosida byudjetdan tashqari mablagʻlar mohiyati, ularning tuzilmaviy turlari hamda shakllanish xususiyatlari yoritildi.