MAKTABGACHA TAʼLIM TASHKILOTLARI FAOLIYATIDA KPI TIZIMINI QOʻLLASHNING METODIK ASOSLARI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha taʼlim tashkilotlari faoliyatida maqsadga erishish darajasini baholashda kalit samaradorlik koʻrsatkichlari (KPI) tizimining ahamiyati va uni joriy etishning metodik asoslari yoritib berilgan. KPI tushunchasi SMART talablari asosida koʻrib chiqilib, taʼlim tashkilotlari uchun balanslashtirilgan koʻrsatkichlar tizimidan (Balanced Scorecard) samarali foydalanish imkoniyatlari tahlil etilgan. Shuningdek, maktabgacha taʼlim tashkilotlari uchun KPI tizimini metodik jihatdan toʻgʻri yoʻlga qoʻyishda strategik maqsadlarni aniqlash va ularni oʻlchanadigan indikatorlar bilan bogʻlash muhimligi taʼkidlangan.