DATURA STRAMONIUM VA PHYSALIS ANGULATA O‘SIMLIKLARIDAN OLINGAN VITASTEROIDLARNING ANTIEKSSUDATIV TA’SIRI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Organizmda vujudga keluvchi ko‘pgina kasalliklar yallig‘lanish bilan kechadi va bunday holatlarda ko‘pincha sintetik dori vositalaridan foydalaniladi. Lekin bunday vositalarning organismga salbiy ta’sirlari ko‘p bo‘lgani uchun  hozirgi vaqtda tabiiy mahsulotlardan birmuncha samaraliroq. Shu maqsadda tabiiy o‘simliklardan olingan yallig‘lanishga qarshi hususiyatga ega bilogik faol moddalarni o‘rganish va  tibbiyiotga keng tatbiq qilish yo‘lga qo‘yilmoqda..