ZAMONAVIY OG`RIQ QOLDIRUVCHI DORI VOSITALARINING FARMAKOTERAPIYADA AHAMIYATI (Journal of Universal Science Research, 2025)
Zamonaviy og‘riq qoldiruvchi dori vositalardan opioidlar, NYQV selektiv sog-2 ingibitorlari, markaziy analgetiklar hamda adjuvant vositalarning afzalliklari va kamchiliklari va ularning klinik qo‘llanilishi  tahlil qilinganda zamonaviy analgeziya multimodal va individual yondashuvga asoslanishi, og‘riqni samarali kamaytirish va bemorning hayot sifatini yaxshilashdagi ahamiyati farmakoterapiyaning dolzarb masalalaridan biri hisoblanadi.