ЭНТЕРОБИОЗ (ОСТРИЦА, ГИЖЖА) КАСАЛЛИГИНИНГ ТАРҚАЛГАНЛИГИ ВА ХАЛҚ ТАБОБАТИ УСУЛИДА ДАВОЛАШ (Journal of Universal Science Research, 2025)
Инсон касалланиши мумкин бўлган касалликлар орасида энг кўп учрайдигани бу паразитар касалликлар ҳисобланади. Жаҳон Соғлиқни Сақлаш ташкилотининг берган маълумотларига кўра, Африка, Осиё ва Лотин Америкаси аҳолисининг 90% дан ортиғи паразитлар билан касалланган, айримларида эса бир вақтни ўзида бир неча хил гижжалар аниқланган. Европа ва Шимолий Америкада, Россия ҳудудларида энтеробиозлар, гименолипидоз, лямблиоз, аскаридоз, трихоцефалиоз, тенидоз, эхинококкоз каби гижжалар кўп учрайди.